Martijn Crama

management & consultancy

Je muziekonderneming

apr
25

Als zelfstandige muzikant is het structureren van je onderneming vaak een opgave. Er zijn zoveel dingen die geregeld moeten worden, en hoe behoud je dan enig overzicht?

Enkele tips en handig gereedschap: de Structool.

Te beginnen met een tip van lifehacking.nl om efficiënt bezig te zijn en overzicht te behouden.

Iedere dag start de dag met informatie-instroom (emails, sociale profiel berichten, twitter) naar jou toe. Wanneer je deze informatie binnen twee minuten kan afhandelen (een reply op een vraag, het opsturen van een rider die op je computer staat), verwerk je dit direct. Alle andere acties die je moet doen schrijf je neer, en priotizeer je. De Structool die Music United heeft ontwikkeld heeft een actiepuntenlijst onderverdeeld in sterren-prioriteiten.

Wanneer je alle actiepunten hebt verzameld en hebt geprioriseerd, kun je aan de hand van de actiepuntenlijst efficiënt aan het werk gaan. Je hoofd wordt niet vermoeid met het onthouden van belangrijke dingen. De kans blijft bestaan dat je dingen vergeet.

Bij je onderneming komt meer kijken. Een optreed administratie, het boeken van festivals of voorprogramma’s, een nieuwsbrief. Al dit soort informatie is goud waard voor je als muzikant of essentieel om geen gedonder te krijgen met instanties. Al deze zaken zijn verwerkt in de Structool. Het enige wat niet te organiseren/structureren is, is discipline.

Snuffel is rond door de Structool. Het downloadable exemplaar bevat enkele voorbeelden ter illustratie (kan je zelf verwijderen). Laat vooral een reactie achter of je het handig vindt of dingen mist.

excel_icon [DOWNLOAD STRUCTOOL v 1.0]

excel_icon [DOWNLOAD STRUCTOOL v 2.0] -2010-

excel_icon [DOWNLOAD STRUCTOOL v 3.0] -2010- UPDATE

6 Responses to Je muziekonderneming

  1. Pingback: De structool: met overzicht werken | WEBLOG MUSIC UNITED

  2. Mijn dank voor de structool. Ik start deze week mijn structool pilot. ben erg blij het te kunnen proberen. bedankt voor je sharementaliteit!

  3. leuk dat je hem gaat gebruiken!

    deel zeker je ervaringen of mogelijke verbeteringen, Jacek.

  4. ben benieuwt
    over een tijdje zal ik berichten of de effectiviteit al beter wordt

  5. Pingback: WEBLOG MUSIC UNITED » Je muziekonderneming (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *