Martijn Crama

management & consultancy

Arnhemse muziekscene: sessie 1

mei
09

Gisteren presenteerde ik samen met Marco Derksen een verhaal over de huidige stand van zaken binnen de Arnhemse muziekscene en de muziekontwikkelingen die op dit moment gaande zijn. Vanuit het veranderende medialandschap ontstaan nieuwe kansen voor Arnhem. De Jacobiberg, KCG, ArtEZ Conservatorium, Art Business Centre, Gemeente Arnhem en LuxorLive waren geïnteresseerd. Het uiteindelijke vervolg? Een tweede sessie om te onderzoeken wat er mogelijk is met nieuwe media voor de lokale scene.

In het algemeen wordt de digitale ontwikkeling als een bedreiging gezien voor de muziekindustrie. Het omvormen tot kansen is de grote uitdaging.

Met dit in gedachten heb ik gekeken naar hoe de Arnhemse muziekscene opereert. Wie zijn de belangrijke organen? Wat is hun expertise? En hoe communiceren ze?

communicatie_arnhemse_muzieksceneDaarbij zijn de dikke pijlen duidelijke samenwerkingsverbanden. De dunnere lijnen zijn ook dun van contact. Bij de stippellijnen ontbreekt zelfs enige communicatie.

In de gesprekken met alle partijen viel mij een samenhangend geheel op. De rode draad.

rode-draad_arnhem_muziekEn vanuit dat punt is een waarde vermeerdering voor iedereen te constateren. Een centraal muziekplatform.

waardemodel_arnhem_muziek
Zo kunnen muzikant/artiest en de instanties optimaal profiteren van elkaars expertise en vraag. Een portal om tot elkaar te komen.

Zou dit een digitaal platform kunnen zijn? Vanuit die gedachten gaan we nu een tweede sessie organiseren om verder te concretiseren.

2 Responses to Arnhemse muziekscene: sessie 1

 1. al je vragen hebben raakvlak Jacek.

  Communicatie stromen inzichtelijk maken, en vooral ook de artiest nog beter van dienst zijn door deze transparantie.

  Hopelijk kan ik je midden juli weer meer vertellen na we met een grote groep om tafel gaan zitten.

 2. klinkt interessant.
  wat is het streven van zo’n samenwerkingsverband ?
  overzicht voor de artiesten ?
  of worden artiesten bepaalde instanties toegedeelt ?
  Gaat het hoofdzakelijk over onderlinge communicatie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *