Martijn Crama

management & consultancy

Muzikanten CV

aug
15

“Bestaat zoiets, een muzikanten CV?” vroeg Ruud Voesten mij. Hij moest een CV aanleveren en was nieuwsgierig hoe je zoiets vormgeeft.

Doorgaans zal je op aanbeveling of via-via aan klussen komen. Het kan echter voorkomen dat bij bepaalde producties wordt gevraagd naar je staat van dienst. Denk dan aan theaterproducties, een cabaretier die je mee wilt nemen in zijn band of een inspeel klus in de studio. Stel dat er om je muziek-CV wordt gevraagd, wat voor relevante zaken vermeldt je dan?

Tips en een voorbeeld.

Persoonlijke gegevens
De standaard NAW-gegevens, geboortedatum en contactgegevens behoeft eigenlijk geen uitleg. Voeg daar aan toe of je in het bezit bent van een rijbewijs en wanneer je zelfstandig bent (VAR WUO) is dat ook slim om te vermelden.

Instrumentarium (inclusief mate van beheersing)
Wat is je expertise en wat kan je eventueel nog meer op muzikaal vlak? Welk materiaal gebruik je?
Opdrachtgevers kunnen bepaalde voorkeuren hebben of kunnen door je instrumentarium al een beeld krijgen van hoe je klinkt.

Partituur beheersing
Voor muziekproducties is het voor de opdrachtgever essentieel dat je goed kunt noten lezen. Welke partituurvaardigheden heb je? Kun je bijvoorbeeld direct van papier een song spelen?

Opleiding
Welke (muziek)opleidingen heb je gevolgd? Heb je daarnaast nog speciale workshops of lezingen bijgewoond die het vermelden waard zijn? Plaats overal jaartallen zodat men de relevantie en actualiteit kan achterhalen.

Werkervaring
In welke formaties heb je gespeeld? Welke genres beheers je daardoor? Welke speciale ontwikkelingen heb je doorgemaakt? Vermeldt daarbij ook waar je hebt opgetreden met het specifieke gezelschap. Het geeft aan wat je expertise niveau is als het aankomt op grotere zalen en publieken of specifieke feesten en partijen.

Lay-out
Times New Roman is nooit in geweest. Probeer niet een standaard word-document aan te leveren. Je creativiteit zit misschien in de muziek, maar als het gaat om opvallen is een kleine visuele twist op je CV altijd een pré.

[Een voorbeeld muzikanten CV downloaden]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *