Martijn Crama

management & consultancy

Vraag je wat je waard bent?

okt
28

Door de vele (goede) reacties op een eerdere weblog post, ben ik door gaan peinzen over de muziek en haar live-gages voor muzikanten. Die overpeinzingen hoorde hoofdredacteur Mark Postema van MusicMaker op een middag aan en zei volmondig: “Dat wil ik op de cover van mijn volgende blad.”

Geld. Doekoe. Pecunia. Elke muzikant wil het, maar niemand zal ooit toegeven het ‘daarom te doen’. Erkenning, zingeving of plezier lijken veel voorkomende motivaties te zijn om muziek op de bühne te brengen. Geldelijke waardering verdient in de meeste gevallen niet de eerste aandacht, terwijl iedere andere gezonde prof de centen nooit uit het oog verliest.

Hoe zit dat nou? Is het simpele marktwerking, de lage gages, of komt er meer bij kijken? Wat zijn de invloeden, en wat kan een muzikant zelf beïnvloeden als het gaat om geld verdienen.

De MusicMaker is overal in Nederland in de winkel te koop voor €6,50. Sowieso de moeite waard om een MusicMaker aan te schaffen (of zelfs te abonneren), want het blad is als een soort muzikantenvakbond. Veel tips, onderzoekjes, reviews en handige weetjes zitten ‘all-over’ in dit muzikantenblad. Niet alleen ‘zakelijkheden’ maar vooral ook informatie over versterkers, type gitaren, effecten, keyboards, software, zangtechniek, bandbussen…alles waar een moderne muzikant meer over wil weten.

UPDATE: Nu de nieuwe MusicMaker in de winkel ligt, kun je het coveritem hier ingescand terug vinden.

COVER MM_vraag_je_wat_je_waard_bent_1MM_vraag_je_wat_je_waard_bent_2MM_vraag_je_wat_je_waard_bent_3MM_vraag_je_wat_je_waard_bent_4

One Response to Vraag je wat je waard bent?

  1. Nog niet gelezen, morgen even kopen. Maar wel alvast gefeliciteerd met je coverartikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *