Martijn Crama

management & consultancy

Google Alerts

dec
28

Tipgever Bas Aaftink kwam met een hele handige tip: Google Alerts. Onmisbaar voor muzikanten die hun online ontwikkelingen op de voet willen volgen.

Je voert een zoekwoord in, logischerwijs de naam van je band bijvoorbeeld, en je krijgt bericht van Google wanneer er een berichtje over het zoekwoord verschijnt op internet. Hoe? Heel simpel.

Ga naar Google Alerts, toets je ‘zoekwoord’, kies ‘uitgebreid’ om een zo groot mogelijk zoekgebied te bestrijken, klik hoe vaak je bericht wil ontvangen van Google en noteer je e-mail adres waartoe Google de resultaten naar toe moet sturen. Easy as that.

Wanneer je een Google-account hebt kun je de Alerts beheren. Daarnaast kan je er voor kiezen de resultaten als RSS Feed te importeren, wat ikzelf vele malen prettiger vindt. Je kunt dan met je eigen RSS-reader de resultaten veel beter beheren. E-mails heb je per dag toch voldoende en raken gemakkelijk kwijt.

Waarom moet je na het lezen van dit bericht direct een Google Alert aanmaken?

Fans spreken overal op het internet over jou. Google Alerts geeft je een geweldige tool om betrokkenheid te creƫren. Je kunt namelijk razendsnel en up to date reageren. Ook wanneer er recensies verschijnen, of prominenten hebben wat gezegd, kun je jouw betrokkenheid laten zien wat erg netjes staat en je zeer waarschijnlijk positieve reacties gaat opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *