Martijn Crama

management & consultancy

De belangrijkste digitale muziek trends van 2009

dec
31

2009 zit erop. Veel gebeurd.
Muzikaal gezien was 2009 het jaar van Kyteman, met De Staat in het kielzog van de hiphoppers en co. Daarmee was Kyteman ook direct een voorbeeld voor indie-muzikanten hoe je met een marketingbudget van 100 euro ongelofelijk veel voor elkaar weet te boxen met voornamelijk het inzetten van fans en digitale mogelijkheden.

Helaas ook veel minder mooie ontwikkelingen in de digitale muziekwereld. Het overlijden van Fabchannel, en Buma/Stemra die stresserig op zoek is gegaan in het internetland om geld te eisen voor muziekgebruik, zijn denk ik jammerlijke missers in 2009.

Een 2009-overzicht via Music Alley; om nog even terug te kijken op wat er in een jaar voorbij is gevlogen en welke ontwikkelingen we hebben doorgemaakt. Daarna aan de oliebollen.

Happy New Year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *