Martijn Crama

management & consultancy

Met je webcam in videoclip van C-Mon & Kypski

jan
07

De band C-Mon & Kypski komt met een hoogstandje ‘web 2.0’, marketing en fanbasing. One Frame of Fame. De basis is heel simpel (dat is het altijd met goede ideeën) en technisch perfect aangeboden.

Iedereen kan in de nieuwe clip van C&K ‘meespelen’. En wie wil dat nou niet?

Wanneer je de website van One Frame of Fame bezoekt, staat er in drie stappen duidelijk uitgelegd wat je hier kan doen:

1. C&K laat een frame zien van de muziekclip.
2. Jij doet precies na wat op dat frame te zien is
3. C&K voegt het frame toe aan hun muziekclip.

Op moment van schrijven hebben 4480 mensen hier aan meegedaan. Dat zijn 4480 mensen die hoogstwaarschijnlijk ook de moeite hebben genomen om de clip terug te zien en te luisteren naar de nieuwe singel. Bijna 5000 mensen die je singel al hebben gehoord en hebben bijgedragen. Dat is promotie ten top en crowd-sourcing ten top.

Vervolgens wil je natuurlijk laten zien aan iedereen dat jij in de clip van C&K zit. Met een druk op de knop van je favoriete sociale media plaats je automatisch een linkje op Twitter, Facebook of Hyves. Veel meer mensen dan die 4480 komen in aanraking met het principe, kijken of beluisteren het, maar doen verder niet mee. Kennen we de term ‘viral marketing’ nog? Drijft op het principe dat je iets zo leuk vindt, dat je het graag aan je vrienden doorstuurt. Zonder distributie-budget verspreid jouw -in dit geval- filmpje zich razendsnel. Over de hele wereld.

C&K haalt het NOS-journaal met hun actie. Weer exposure aan een hele hoop potentiële nieuwe fans.

Een idioot goed idee om je naamsbekendheid een vette boost te geven. Meer dan 5000 potentiële fans zullen de aanstaande C&K clip gaan bekijken om te zien of ze in een frame voorkomen. Er zijn namelijk -helaas- maar een kleine 1400 frames te verdelen. Dat betekent wel weer dat 1400 fans worden beloont, en die zullen de videoclip delen op hun sociale profielen met de titel: ‘ik zit in een videoclip!!!’.

Zo doen we dat in 2010. En die singel… klinkt helemaal zo gek nog niet…

OneFrameofFame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *