Martijn Crama

management & consultancy

MobyNow brengt alle social media naar jouw website

sep
01

Door het goede nieuws van Krach luister ik iets meer 3FM dan normaal. Zo ook vanochtend in de auto en was Ilse de Lange te gast bij Giel Beelen. Ze vertelde over haar nieuwe website en dat zij de eerste was die van een nieuwe dienst gebruik maakte: MobyNow.

Met alle verschillende sociale profielen is het moeilijk om nog te kunnen volgen / bijhouden wat er over je wordt gezegd. MobyNow bundelt dit alles en brengt het overzichtelijk naar jouw website. Eens uitpluizen wat MobyNow nou is…

Moby voegt alle social media real-time samen tot één bron. Dit hebben ze als testcase gedaan met het Rabobank wielrenners team. Om de koers maar ook vooral de interactie en foto’s te kunnen blijven volgen, werden alle social media uitingen gerelateerd aan de renners van Rabobank bij elkaar gebracht. Zie hier het resultaat: http://now.rabosport.nl/

Ditzelfde heeft Moby ook gedaan voor of in samenwerking met Ilse de Lange. Aan de ene kant zie je alle input en communicatie van Ilse zelf, maar een veel prominentere plek hebben de fans gekregen op haar website. Alle content die je in eerste oogopslag ziet komt van de fans. Een fantastische ‘beloning’ voor mensen om ze zo actief bij je te betrekken.

Een klein leuk en belangrijk detail is dat wanneer Ilse of de Raborenners via Moby content uploaden, je niet meer bij de onpersoonlijke c.q. algemen Moby site belandt. Nee, de content bekijk of beluister je dan automatisch op jouw website. Met andere woorden: je website wordt weer je ‘landing dock’ voor geïnteresseerde die weleens door zouden kunnen gaan klikken op je website voor nog meer interessante informatie. Goud!

Dat wil ik ook wel eens (uit)proberen! Maar helaas. Het lijkt een pilot en alleen door persoonlijk contact met Moby op te nemen, kun je wellicht ook jouw website ontwikkelen via MobyNow. Rabobank en Ilse de Lange suggereren dat dit een exclusieve dienst is waar naar alle waarschijnlijkheid ook euro’s bij zijn gemoeid voor de usability. Via Marco Derksen begreep ik dat er niks exclusiefs aan is, dus binnenkort maar eens contact op nemen!

Hoe dan ook, deze ontwikkeling van MobyNow ga ik op de voet volgen en is een enorme inspiratie!

Check Ilse de Lange haar nieuwe website powered by MobyNow

2 Responses to MobyNow brengt alle social media naar jouw website

  1. Pingback: Tweets die vermelden MobyNow brengt alle social media naar jouw website | WEBLOG MUSIC UNITED -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *