Martijn Crama

management & consultancy

Nieuwe rechtenorganisatie, cijfers en apps

jul
30

Een van mijn favoriete websites om ontwikkelingen in de muziekscene te blijven volgen is Digital Music News. Hier was de afgelopen weken zoveel interessants te lezen, dat ik dit heb gebundeld in een soort van news-feed.

Een nieuw cooperatief alternatief voor Buma/GEMA
Cultural Commons Collecting Society, or C3S, a crowd-funded, alternative society designed to offer greater flexibility to artists, services, and establishments alike.  That includes supporting Creative Commons, and allowing artists to sign their own rights deals when they want.” Een intiatief vanuit crowdsourcing en -funding wat tijdens het Reeperbahn Festival (25.09.13) gelanceerd moet gaan worden. [LEES MEER]

Omzet in Zweedse muziekmarkt stijgt
Het begint erop te lijken dat de vrije val van daling in muziekomzet in Zweden is omgekeerd.
[LEES MEER] En hier nog meer grafiekjes over digitale album sales [LEES MEER]

zweden_markt

 

De AirBnB voor muziekdocenten
Voor wie AirBnB niet kent: ga je schamen. Een fantastisch intiatief waarmee je nooit meer een hotel wilt. Particulieren bieden namelijk kamers of hun hele huis aan voor prachtige prijzen. Zo’n marktplaats is nu ook in de maak voor (online) muziekdocenten inclusief reviews en heet TakeLessons. Vooralsnog enkel in Amerika beschikbaar. [LEES MEER]

Rithm nieuwe muziek ‘Whats’-app
Op een nieuwe en laagdrempelige manier je vrienden gave muziek toesturen. Daar heeft Rithm een mooi appje voor gemaakt.  [LEES MEER]

Een persoonlijke live-muziek agenda gebaseerd op je iTunes
Ik heb dat wel eens. Dat ik muziek zit te luisteren en eigenlijk direct zou willen weten wanneer of waar de artiest optreed. Deze nieuwe app BandMate suggereert deze service aan te bieden. [LEES MEER]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *