Martijn Crama

management & consultancy

Hoeveel verdient een internationale live-act anno 2014?

apr
29

Deze vraag is niet zozeer super relevant, maar wel leuk om te weten. Degy Booking International maakte een PDF wereldkundig waarin je alle livegages kan zien van artiesten die meer dan €10.000 vragen. Als je er doorheen snuffelt kom je verrassende bedragen en namen tegen.

Zo zou ik denken dat Pharrel een van de duurste live-acts zou moeten zijn gezien zijn populariteit, maar dat valt nog best wel ‘tegen’. Beth Hart is een ‘koopje’. Klik op het plaatje om de hele PDF te zien.

(via Harm Groustra)

Tour Avail

5 Responses to Hoeveel verdient een internationale live-act anno 2014?

  1. Nu kun je Maggie Brown nog voor 200 euro inhuren, over 2 jaar komen we daar ons bed niet meer voor uit!

  2. Martijn ter Haar

    Wat is dat Degy eigenlijk voor bedrijf? Die grote artiesten boek je toch allemaal via bedrijven als The Agency Group? Dat degy.com ziet er ook nogal gammel uit.

  3. Je krijgt er als leek vooral ’n vertekend beeld door. Inzichtelijk wordt hoe onderlinge verhoudingen liggen, maar de getallen zijn volslagen onzin in relatie tot gages die bands krijgen in tivoli, melkweg, 013, doornroosje etc. Het geeft een scheve blik op hoe de cultuursector werkt en suggereert dat Zijlstra’s actie terecht was. Dus als je dit soort zaken publiceert moet je wel exact weten hoe het zit en zaken naar werkelijkheid presenteren.

  4. Dat lijkt me ook Yuri. Ik denk dat het vooral stadionprijzen zijn en wellicht gericht op de Amerikaanse markt. Maar het is vermakelijke informatie en je krijgt er wel een beeld bij, niet waar?

  5. Dit klopt niet. Deze lijst zijn ws vraagprijzen, niet wat sowieso betaald wordt. Bovendien gelden deze prijzen niet voor concertzalen, maar voor festivals waarschijnlijk. Daar zit nogal een verschil tussen. Zalen betalen naar inschatting van het aantal bezoekers x de ticketprijs min … aan vaste kosten. Dat is x keer zo weinig als hier vermeldt in NL, in ieder geval bij de namen waar ik iets vanaf weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *