Martijn Crama

management & consultancy

Jouw iCal overzichtelijk inrichten

mrt
18

Ik beheer best een aantal agenda’s. Via Google Cal lopen die sync in mijn iCal. Zo kunnen alle bands op de hoogte blijven van de afspraken en deadlines, en andersom zie ik wie, wat, wanneer doet.

Maar het wordt natuurlijk een dramatische chaos als je tien agenda’s op verschillende manieren met verschillende mensen inricht. Daarom spreek ik altijd af om één notatie manier af te spreken binnen iCal met al mijn artiesten. Ik gebruik agenda tags.

[MEETING] is bijvoorbeeld een van de meest voorkomende tags in mijn gedeelde agenda. En zo creëeren we er nog wel een aantal van dit soort tags die iedereen stelselmatig (in meer of mindere mate…) gebruikt. [GIG], [OPTIE], [REPETITIE], [DEADLINE], [ETEN], [RELEASE], [INTERVIEW] of [PRESENTATIE] is een greep uit een aantal tags. Achter de tag zetten we vervolgens een paar details. Dat ziet er dus zo uit:

iCal_tags

 

Misschien een handige tip om ook zo jouw agenda in te richten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *