Twitter, twetter, twater. Ik ben een druppel later.

Misschien heeft het wat tijd gekost om mij te overtuigen…

[De eerste Twitter kennismaking was tijdens een workshop, bijna een jaar geleden. Sterk ageerde ik tegen het feit dat het nergens op sloeg dat allerlei mensen geïnteresseerd zouden zijn in wat jíj c.q. ik aan het doen ben(t).]

…maar ik ben om. Twitteren is helemaal van nu, en wanneer het ook op professioneel vlak interessante mogelijkheden oplevert, is het moeilijk tegen te werken.

Wat is Twitter en waarom is het zo spannend?


Alles bij het Twitteren draait om een message-box van 140 tekens (zelfs minder dan een sms!) waarin jij vermeldt wat je op dat moment aan het doen bent. En je twittert.

Vervolgens kan jij mensen volgen, wat gelijk staat aan: lezen wat ze aan het doen zijn. En uiteraard vice versa: men kan lezen wat jij aan het doen bent.

Waar wordt het interessant…?

  1. Zit je met iets wat je niet kan oplossen: misschien weten je mede-twitteraars het antwoord?
    “Waar kan ik goedkoop een Mac-book halen?” bijvoorbeeld.
  2. Snel op de hoogte van nieuws. De vliegtuig-crash was binnen no-time bekend op Twitter [je kan ‘gratis’ via je mobiel twitteren].
  3. Socializen gaat makkelijker. In plaats van een sms naar al je vrienden of ze vanavond uit gaan, plaats je een Twittertje.
  4. Professionele opdrachten binnen halen. Wat voor de één een probleem is, kan voor jou een commerciële mogelijkheid zijn.
    “Ben op zoek naar iemand die kan audio-nabewerken.”

Met alleen maar commerciële gedachten gaan twitteren, dat werkt niet. Het gaat vooral om het investeren in het netwerk van mensen die razendsnel met elkaar in contact staan. Andere sociale profielen (MySpace, Hyves) hebben dat niet of veel minder.

Online netwerken op een persoonlijke manier.

Voor artiesten/bands is het een pracht-tool om te weten wat er speelt bij je publiek. En van de andere kant heeft het een meerwaarde voor je publiciteit. Het nieuws wat jij verspreidt over je muziek (bijv. optredens / releases / of andere buzzes) vliegt razendsnel naar geïnteresseerde volgers.

Helaas zijn er nog maar weinige die het nut van dit nieuwe fenomeen inzien. Voicst reageert snel (zoals Tjeerd altijd doet), maar verder zijn er maar weinig professionele muzikanten op Twitter te vinden.

Met mij Twitteren, klik hier.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment