Conferentie voor independent muzikanten en muziek

Incubate is een festival gericht op de independent muziek en muzikanten. Een gedeelte is ingericht als conferentie met nadruk op innovatie. Een interessant festival om te bezoeken en het kost zoveel als je het waard vindt.

Donderdag 19-09-2013 

  • John Doran (BBC, The Wire, The Quietus, NME) besloot een boek te schrijven. Maar omdat hij niet wist waar te beginnen, analyseerde hij eerst de openingszinnen van grote literaire werken. Daarna schreef hij zijn eigen eerste zin die hij voordraagt tijdens An Idiot’s Guide To Writing A Novel, Starting With The Opening Line. Doran: “It will make you weep like a child. And if it doesn’t, I’ll repeat it until it does.”
  • Pascal Gielen geeft een keynote getiteld The Artist As Hybrid Monster, aansluitend bij het thema van Incubate dit jaar. Daarna doen we een interview met hybride kunstenaar Rafaël Rozendaal over zijn samenwerking met autofabrikant Ford en de commercial die hij voor Ford maakte.
  • Managers en boekers van o.a. Gang of Four (ook op Incubate), The Fall, The xx, Mikal Cronin en Brutal Truth bespreken het thema Why It’s A Good Time To Manage The Underground.
  • Fotograaf Sebastiaan ter Burg vertelt tijdens Earning Money By Giving Away hoe hij een werkend businessmodel creëerde geheel gebaseerd op open content en door zijn foto’s gratis weg te geven. “Most photographers call me crazy, that I’m giving my stuff away, saying ‘you are destroying the market’. That makes me proud”

Vrijdag 20-09-2013

  • Acid House pionier A Guy Called Gerald (doet op zaterdag een show tijdens onze Acid Flashback-avond) wordt geïnterviewd over zijn jeugd in Manchester, over zijn persoonlijke ervaring van de acid house-explosie en de invloed van drugs op het genre.
  • Grote merken die undergroundmuziek/-cultuur promoten, het lijkt een utopische gedachte. Samen met onder andere Red Bull Music Academy, Boef en de Gelogeerde Aap en Gonzo (circus) bespreken we dit verschijnsel tijdens Are Red Bull, Toyota and Converse Our New Friends Or Enemies?
  • Have Baby Boomers Stolen Music? Namelijk door telkens maar weer terug te vallen op muziek uit de jaren ’60 en ’70 als ‘The Golden Age of Music’? Die vraag verkennen The Wire, The Quietus, MOJO Magazine, Gijsbert Kamer (Volkskrant) en Theo Ploeg.
  •  Overige onderdelen op deze dag: Why Cities Like Tilburg Need Cutting Edge Events (met een hele trits coole internationale journalisten en lokale artiesten), en in samenwerking met Leisure Academy Brabant: What Artists Demand From The CityStorytelling: How Great Stories Create Value en Increasing the Social Impact of Events.

Meer informatie over het Incubate festival en meer informatie over de conferentie.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment