BTW administratie in Excel voor ZZP-ers

Een van mijn meest bezochte artikelen is de tool waarmee je je BTW administratie kan bijhouden. Het is niet volledige geautomatiseerd, maar voor beginnende zelfstandigen erg handig om een begin te hebben.

Omdat de vorige post al weer enigszins verouderd is, heb ik een frisse, nieuwe update gedaan (2019).

excel_icon  [DOWNLOAD BTW ADMINISTRATIE TEMPLATE]

Lees je van te voren goed in over de BTW regels en uitzonderingen. Laat je adviseren of check actuele blogs over de laatste wijzigingen rondom aangiftes. Op moment van schrijven geldt bijvoorbeeld dat je BTW op eten en drinken niet mag verrekenen. Bij deze kosten altijd de BTW niet invoeren. Hetzelfde geldt voor buitenlandse BTW. Nederlandse BTW is verrekenbaar, maar BTW opgevoerd door buitenlandse partijen niet. Voor de volledigheid deze disclaimer:

De inhoud van de BTW-administratie is zorgvuldig en naar beste weten samengesteld, maar ik kan niet instaan voor de juistheid of volledigheid ervan. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor enige (in)directe schade als gevolg van of in verband met het gebruik van de informatie afkomstig van deze website en Excel bestand.

Laat een berichtje achter als je hem met plezier (of niet) gebruikt. Ben benieuwd naar ervaringen en/of suggesties. Succes met de discipline van het bijhouden van je bonnetjes en cijfertjes.

Show CommentsClose Comments

5 Comments

 • roger veldpaus
  Posted maart 25, 2019 at 11:12 am 0Likes

  Beste Martijn
  Bedankt voor het eenvoudige spreadsheet, exact wat ik nodig heb en ook voor een leek erg simpel te gebruiken.

  gr.
  Roger

 • Martijn Crama
  Posted juli 22, 2017 at 9:42 am 0Likes

  Graag gedaan Arnold!

 • Arnold
  Posted juli 22, 2017 at 9:39 am 0Likes

  Je excelsheet net ontdekt. Super! Dat is precies wat ik nodig heb om alles simpel te administreren.

 • Inigo Grimbergen
  Posted november 5, 2014 at 11:41 pm 0Likes

  Hi Martijn,

  Super dat je deze btw-administratie in excel voor zzp-ers aanbiedt! Het blijft toch altijd een heikel punt voor muzikanten & artiesten. Ze maken liever muziek;)
  Ik ben zelf muzikant en webbouwer en heb Simple Notes ontwikkeld: een compleet online administratie programma voor muzikanten, artiesten en docenten. Ideaal ook juist voor diegenen met een lespraktijk.
  Wellicht vind je het leuk om eens op de website te kijken? En zou het ook iets kunnen zijn voor de lezers van jouw blog.
  http://www.simplenotes.nl

  Groet,
  Inigo Grimbergen

 • Trackback: Je muziekonderneming (2) | WEBLOG MUSIC UNITED

Leave a comment