Hoe haal je al het potentieel tevoorschijn van een artiest?

Dat is de hamvraag als manager. Leuk al dat geregelneef en stoerdoenerij: maar wat kan je als manager effectief doen om je artiest optimaal te laten fungeren in waar hij of zij goed in is/zijn. Een artikel waar meester producer Rick Rubin wordt geïnterviewd geeft een interessante en niet zo reguliere invalshoek

Het hele artikel draait om mindfullness en meditatie. Volgens Rubin een belangrijk aspect voor het maken van een topplaat. Voordat ik ga pretenderen dat we met z’n alle op yoga moeten om tot onze wezenlijke muziek-ik te komen, is het denk ik wel een belangrijke stap die te vaak wordt overgeslagen. Tijd nemen om volledige te begrijpen waar we mee bezig zijn.

Hier een aantal quotes uit het artikel die focussen op ‘het begin’, namelijk: juiste doelen stellen met elkaar.

“Many people don’t listen. If you listen carefully, people explain to you what it is that they need.”

 “This ability to bring out the full potential of others is essential to all managers and leaders.”

“I’ll spend time with an artist and listen very carefully to what they tell me and get them to talk about their true goals, their highest, highest goals. We’ll go back to the heart of why they started doing what they are doing in the first place.”

En bij deze quote denk ik: “Dit zou ik inderdaad meer willen doen…”:

“The walking meetings tend to be much, much more productive than meetings sitting in an office.”

 

Eindigend met deze quote, die ingaat op alle onzekerheden over het wel of niet snappen waar je mee bezig bent:

“The more time you spend being quiet and looking in, your intuition grows and you trust it more. Messages come if you’re looking for them. Through meditation I developed the skill to know what to ask for. It’s like a knowing.”

Zweverig? Fuck it.

De omgeving geeft je continue en (te) veel prikkels. Af en toe eens rustig ademhalen en een wandeling op het strand of in een bos kan wonderen verrichten.

Nieuwsgierig? Lees hier het volledige interview met Rick Rubin.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment