Apps om effectief en georganiseerd te werken

Twee blogposts (1, 2) zijn gegaan over het werken volgens het #GTD principe. Er zijn speciale apps op de markt die de werkmethode praktiseren tot een handige day-to-day app. Mijn persoonlijke aanbeveling vind je hier.

todocloud

Deze app gebruik ik sinds kort. Ik was erg tevreden over mijn vorige app, echter had het weinig ondersteuning in teamwork. Todocloud zet alle to do’s in een cloud waardoor je bepaalde personen toegang kan geven tot bepaalde projecten. In het delegeren van taken kan je deze daadwerkelijk aan hen toebedelen.

Verder werkt deze app goed gezien je heel veel parameters kan hangen aan een to-do. Ikzelf ben erg blij met ‘start dates’ en ‘due dates’. Zodra je een taak inpland om er mee te beginnen aan de hand van zo’n ‘start date’ verschijnt deze in je focus-list.

De app in volle functionaliteit kost $20,- per jaar. Je kan ‘m ook gratis gebruiken maar dan heb je de team-functionaliteit niet. Grootste nadeel van deze app? Er is nog geen windows-versie.

Todocloud: https://www.todo-cloud.com/
Kosten: gratis en premium is $20,- per jaar

todo-cloud-for-iphone-ipad-ios

Things

Voor todocloud gebruikte ik met veel plezier Things. Fantastische app waar je al je projecten overzichtelijk in kan organiseren. Iedere dag krijg je een overzicht van wat er voor jou te doen staat en heb je allerlei handige features als taken die repeterend terugkomen, ‘somedays’ en richt je je lijst in met ‘area’s’ en ‘projecten’.

De app kost eenmalig $50,-, maar je kan hem ook eerst gratis uitproberen.

Things: https://culturedcode.com/things/
Kosten: eenmalig $50,-

things-after-big

Verder heb ik nog een aantal andere apps onderzocht die voor mij om verschillende redenen niet overtuigde. Maar misschien zijn deze dan juist wel weer wat jij zoekt. Een klein overzicht:

Show CommentsClose Comments

Leave a comment